går!

Glömde skriva att Alex går små bitar nu mellan saker o ibland går han riktigt många steg helt själ...stooora killen!!


snabbis!!

jag lever ifall någon undrar!!
Har inte något internet i huset än så just nu sitter jag i lägenheten..bland allt damm o smuts! I helgen ska vi städa ur den..ska bli skönt att avsluta den biten allafall!!
Nu har vi sovit i huset sen i lördags..första natten utan Alex,..vilket faktiskt gick bra. Vi har lagt på ett nytt golv i vardagsrummet..så snart börjar det kännas som om vi bor där,..har varit lite som när man är på semester...alla kläder nerpackade o inte hittar man nånting...en del skaer i huset en del saker i lägenheten.. Nu ska vi vänta på tvättmaskinen o sedan åka till stallet..idag blir det en sväng till ridhuset..fast det är jätte fint väder ute!! borde ta en promenad men det får bli på yttre heden!!

Dålig Mamma!!

Usch!! Jag känner mig som en riktig dålig mamma o dålig hästägare!!
Just nu har det bara blivit en massa måleri o jobb i huset..Idag har Alex varit hos stormormor idag...sen har vi sytt gardiner..eller jag har sytt o mormor har mätt o strykigt o gjort allt annat än syningen...tidsoptims som jag är hade jag tänkt hinna rida idag MEN vi kom till stallet vid 18.30 vilket betyder ingen ridning då Alex var trött o grinig.
Imorgon ska vi mål lite till o förhoppningsvis sätta upp lite gardiner..får se om jag tar en sväng till Max o kollar på blommor..måste allt vara så dyrt!
När man köper ett hus o ska fixa o dorna då vill man inte sätta upp en massa gammla saker...typ gardiner o lampor..jag vill ha en massa pengar o kunna köpa vad man vill...tänk vad roligt ,åtminstone ibland!
Vi har precis kommit hem o ätit våfflor,nu sover Alex o jag ska plocka lite o lägga mig oxå.
Har blivit tidigt varje dag den här veckan..Plåth jobbar kväll så han kommer väl om någon timme.

måla, måla!!

Nu har vi "köpt" huset!! Så nu är det måla som gäler...Igår började vi med kvistlack o plåth tog taket. Sen blev det grunden på väggen oxå..Hämtade Alex hos mamma o pappa vid 22,30.Som tur var så sov han...tror nog ibte det skulle vara några problem för han att sova där en hel natt...Han har aldrig sovit utan mig än.
Idag har jag målat själva färgen o Plåth har målat tak igen o lister.Han hjäpte även mig att måla klart.
Så imorgon blir det sista strykningen med färgen...I helgen flyttar vi dit..så just nu är det lite dålig aktivitet här.
Idag var Alex hos Stormormor..han hade sovit i 2,5 timmar. Det märks att han sovit lite dåligt på sist tiden.Han var väldigt trött idag. Imån ska han vara hos sin Farmor på förmiddagen..sen tror jag vi ska till kupolen o kpa gardin tyg o lite grejs!!
Nu ska jag lägga mig!!!

sitter här

Jag sitter här nu fast jag igentligen borde dammsuga, göra klart tårtan o klä på mig..Innan mina älsklingar kommer hem!! Dom har varit hos farmor en sväng på förmiddagen..jag har varit istallet o ridit med Linda...är SÅÅ roligt att rida med någon annan ibland..Zamba tycker oxå det är mkt roligare!
HHmm kom på att jag måste äta oxå..ska försöka ta lite kort idag när tjocka släkten kommer på kalas...
Imån ska jag jobba o Plåth så Alex ska va hos mormor o morfar imån...
Måste nog sätta fart!!

Stora killen

Idag fyller Alex 1år!! Han blir stora killen nu.. min lilla plutt.
Stina o Moa har precis varit här o fikat lite Alex åt nästan en hel bulle + en "negerboll"..hmmm det blir mer fika igen sen...ska nog börja med maten nu så vi hinner äta..det blir kyckling wok o nudlar..mums!!

1-0

Till Mig!!! Japp, Alex fick inte komma upp ur sängen vilket betyder att jag leder med 1-0, om vi börjar räkna idag!!=)
Jag har nästan hunnit med allt idag.. Jag har en tårta kvar att göra men den ska jag fixa imorgon..
Det blev ingen ridning idag..såå imån är det påt igen!!
Evert har varit snäll att släppa ut idag..Helena fick ställa upp som barnvakt...
Jag gjorde ett fynd på abiuose idag ett par ridbyxor 50%..
Igår köpte vi föresten all färg(hoppas jag) till sovrummet..det blev caffe latté på coop..det är beckers färg fast det är billigare om man köper den på coop än på Beckers...Skulle behöva köra ett dressyr pass på lördag morgon..hhmmm tror ni Fia orkar upp så tidigt på en lördag...resten av veckan lär det ju bara bli ute ridning.
Guud för ett årsedan var jag gris tjock!!! tur att det mesta försvann!!
Nu är det duschen o sängen.

I morgon är det dommerdagen får se hur framtiden blir..=- Jag kanske måste gå o jobba tidigare...Vill inte!!! Hoppas på ett bra resultat!!!

morgonen

Idag var vi upp tidigt eftersom vi var tvugna att släppa ut hästarna o åka o besikta transporten. Den gick igenom..tur eftersom den varit på fixning...
Idag fick Alex ett nytt paket från Goboken..Det var ett litet pussel med 2bitar o två böcker. Han får vara med nån månad till sen ska vi gå ur.. Det blir ju ca 200kr per gång. Ganska dyrt tycker jag!
Sen idag måste jag baka kokosbollar göra tårta o städa!! Tänkte hinna med att åka o träna ikväll oxå..oo göra korvgryta oo mocka,.Dax att sätta igång

mamma

Alex säger maumama.mamma. papapapa.
Igår när Plåth skulle åka o träna kröp Alex till dörren o ställde sig o bankade på den..han skulle tydligen med..För när han inte fick gå ut skulle han ha skona på sig..han hade dom på sig till det var sängdax.
Alex älskar att läsa böcker just nu..man ska läsa samma böcker om o om igen.

Imorse när jag skulle släppa ut hästarna var det skitväder ute..Jag som hade planerat för en lång promenad idag.
Evert var inte lika snäll idag. Jag tänkte att han fick gå ut före flickorna idag så jag skulle slippa gå förbi dom om dom sprang. Men det var tydligen ingen bra idé!
Han gick snällt förbi tjurana sen insåg han att dom andra inte var ute o började gnägga o gnägga. Men han gick ändå snällt. När vi kom till grinden tog hen ett jätte skutt in i hagen...Tur att jag han flytta mig. Men jag blev arg på honom och som tur var hade jag kedjan på..stängde ringden o släppte honom..han for runt hit o dit o gnäggade...Eftersom det är ganska mkt snö i hagen så är staketet ganska lågt...Jag tänkte nu hoppar han ut...vad gör jag då??? Han skulle förmodligen springa till Zamba o Engelen..O Zamba är helt galen i andra hästar..den enda han tål är Engelen.
Så jag sprang in o hämtade Heide o sprang ut...som tur var stod han kvar men fortfarnde stutsandes..puhh!!
När jag hade tagit ut Aila oxå hade  klivit över bäcken..o när han skulle tillbaka hoppade han mitt på isen som brast...så när jag åkte hem stod han fortfarande på andra sidan bäcken....nästan rätt åt honom...får väl se om han står där när dom ska in oxå..Maten dom lagt ut åt honom brydde han sig inte ett dugg i....sååå imorgon tror jag han får gå ut sist!!!

Ikväll ska vi till ridhuset o rida..hoppa lite tänkte jag..har precis varit ner o handlat.Alex har fortfarande inte sovit..hhhmm kommer nog bli en spännande eftermiddag..

helgen

I lördags var jag på test till sandviken, det gick bra.Hem o till stallet red mockade o kollade hagen till Evert(Lindas häst).
Det var snö upp till knäna o så hårt att man knappt kunde gå..men tro inte att jag var så lätt att skaren bar mig..nej nej..jag fick pulsa i den snön...När jag gick i hagen tittade jag hur den andra såg ut...skogsmaskinerna har nämligen haft sitt avlägg i våran hage..vilket tydligen även innebär att dom har sönder stolpar. Jag tycker att om vi är snälla o lånar ut hagen till avlägg kan dom ju åtminstone tala om att dom har haft sönde eller fixa en ny!!!! Jag tänkte påpeka det för köpan..
Sen var det hem o började packa städade ur garderoben..nu finns det bara det jag använder kvar..hittade tröjor som jag aldrig använt..=(
På kvällen åt vi fläskfile o pommes. Mamma kom hit en sväng så hon fick köpa med sig lite efterrätt.Det blev blåbärspaj o glass..Mums!!
På söndag morgon var vi ut till stallet jag o Linda skulle ta en snabbsväng men det drog ut lite på tiden...Plåth var lagomt glad!!
Vilken bjässe hon har köpt jag känner mig som en liten mus, men han verkar vara snäll...annars går det ju inte att hålla på med en så där stor häst! Ska fixa lite bilder snart!!
Sen var vi på byggmässa, så om någon månad kommer det några gubbar o gör en offert på fönster till huset!! men det kostar ju bara ca 70000kr!! billigt o bra!
Jag håller fortfarande på med vilken färg vi ska ha...snacka om beslut ångest!! Var o köpte takfärg på coop igår..hittade även en fin cafe latte färg men då var det en väggfärg vi ska ha lackfärg..har nyss pratat med colorama. Vi har bestämmt att köra deras grundfärg iallafall! Den har tydligen 2i1! hoppas det funkar bara...
nej nu måste ja värma lite mat
porter stek o potatis o sås. rester från igår

???

vet inte riktigt vad jag ska skriva!!Det händer inget speciellt i mitt liv!
Idag har vi varit till kupolen jag o Sabina o Alex. Jag köpte faktiskt ingenting mer än en baguette till lunch...Sabina handlade lite kläder o presenter. Jag kollade på en minder vagn som man kan ha när man ska iväg...typ en paraply vagn..fast jag tror jag vill ha en med suflett.
Idag var det mkt folk i stallet, Linda kommer med en ny häst imorgon..
Jag väntar på att min transport ska bli klar så vi kan åka o träna i ridhuset..
i morgon ska jag till sandviken o döma lite test.Måste upp tidigt,05.30..är för mig aldeles för tidigt.
Nu är det snart dax för sängen

Sovmorgon??

Hmm blev inte mkt till sovmorgon idag..Alex vaknade 07.20 o ville upp med det samma.Jag som tänkte vi skulle sova lite mer.
Nu har vi packat en kartong med lite grejor, ska ge Alex lite frukt snart o ut på en promenad..Hoppas han sover ganska länge så jag kan plocka lite utan han..han är såå väldigt hjälpsam när det ska packas!
När Sabina slutar ska jag hämta henne o lite mer kartonger sen till stallet.
Ska försöka baka lite kakor ikväll, Alex fyller år snart.

gott!

MMM maten blev jätte god!
Får se om Alex tycker det är gott imorgon till lunch. Han får alltid äta maten dagen efter eftersom han äter så tidigt.
Nu håller Plåth på att plocka ur garderoben o Alex hjälper till.
Jag och Alex packade flera kartonger idag..Men det är inte så jätte lätt. Han plockar ur o jag plockar i . Han stoppar även i lite andra saker. Fin porslinet blir att packa när han sover någon kväll. Just nu är det kläder o sånmt som inte används som packas ner. Ska hämta fler kartonger på ICA imorgon.

Det blev ridning idag. Sabina ska jobba imorgon oxå. Vilket betyder sovmorgon igen..Hoppas Alex sover imorgon bitti oxå!!!
 Det gick väldigt bra med sprutan idag. Han blev liteb ledsen bara men sen var allt bra. Läkaren ville se att han kunde stå o gå med lite hjälp men Alex var som förstenad..Men bara hon hade gått ut började han prata o peka o greja.

Nej nu måste jag packa ner lite innan Desperat Housewives. Ska försöka få en pigg Alex i säng oxå!

sovmorgon

I morse hade vi sovmorgon. Sabina jobbar o Farmor släpper ut hästarna. Så vi sov till 8.30 det är ju sov morgon för mig o Alex. Alex sov i sin säng ända till 06.45!! Äntligen! Hoppas att det håller i sig.

Klippningen igår gick bra. Han hade ju lite svårt att sitta still men det blev lite kortare iallafall.
Idag ska han vaccineras vilket brukar sluta med skrik skrik o skrik typ heladagen efteråt,o natten! Så jag antar att han inte kommer sova i sin säng inatt.
Vi ska till stallet på efetrmiddagen idag. Får se om det blir ridning beror på Alex o Sabina?!

Alex gör bus hela tiden. Han tycker att jag är väldigt tråkig.Helst när jag sitter här.

Klippning

Idag ska vi till min mormor o han ska försöka klippa Alex lite. Han börjar bli lite lång hårig.
Idag har vi varit till ridhuset Zamba gick okej..Han var lite sur i början men det är för han tucker det är för jobbigt att böja sina bakben. Jag har bestämmt mig för att inte vara med på nästa Erik träning (hoppning) eftersom det är mitt i flytten. Men i April ska jag vara med båda dagarna. Så det gäller att hålla i fortsätta träna nu. Ska höra med Fia om hon har tid för ett dressyr pass nästa vecka.

Alex fick ett par skor för några månader sen. Han tycker det är jätte roligt att han dom på sig. När vi kom ham idag kröp han direkt fram till skona o skulle ha dom på sig. Så nu har han precis tagit av dom . Men sitter o äter på dom...Så fort vi ska klä på oss så ska han ha dom.

Usch det snöar ute, nu ska det vara sol o fint. Hade tänkt ta en promenad till affären. men jag tror det blir maxi i stället.
Ni ser jag måste handla idag igen.Fast jag handlade så mkt i fredags. Inte bra!!
Jag försöker komma på vad vi ska äta hela veckan men har bara kommit på måndag köttbullar,potatis o sås. Tisdag Kokt torsk med äggsås,potatis. Någon som har något förslag till resten av veckan???

Jobbat o jobbat

I helgen har jag jobbat hela dagen på lördag. På söndag 11-stängning.
På lördagen var vi hem till Sabina (mamma o pappa) o åt mat o fikade. Jag kom någon timme after alla andra.
Natten mellan lördag o söndag sov Alex i sin säng till 5. För mig är det fortfarande stort när han sover läng i sin säng.
Många tycker att Alex är bort skämd..hhmmm ibland undrar jag exakt vad det är dom menar. Hur ska jag göra för att inte skämma bort honom då??
I morse var jag enm snabbis till stalett o mockade.
I morgon bitti ska jag o Sabina o Alex till ridhuset,det blir dressyr.
Nu ska jag se klart beck filmen sen sängen.

RSS 2.0