Magsjuka

Vi vill absolut inte ha magsjuka. Stina ringde när jag var i stallet och undrade om vi var friska? För Moa och Henrik hade fått magsjuka. På en gång kände jag att jag nog hade lite ont i magen...
Jag får inte bli sjuk till i morgon då får dom ställa in hela tävlingen. Eftersom jag är skiljedomare. Så jag har ätit hela vitpepparkorn, hoppas det hjälper!
Annars har vi inte gjort nåt speciellt idag. Jag har ridit o gjort det vanliga i stallet. Sen har jag gjort slingor på Sabina och handlat mat (igen)! Blir tacos till kvällsmat.


tillbaka

Nu är jag hemma igen. Har precis ätit kvällsmat(våfflor) sitter och väntar på att vi ska åka till Mio, dom skulle ha någon rea kväll så vi får se om vi gör nåt fynd.?
Passade på att åka till stallet på en gång när Alex vaknade. Slapp jag klä på han en gång till, han blir så arg.

Skulle verkligen haft kameran med mig vid badet idag. Moa är så gullig mot Alex och kramar honom flera gånger.

imorgon blir det inget speciellt tror jag. Måste hinna rida så jag hoppas att Sabina INTE åker till Stefan idag. Jag ska vara bort hela helgen så då hinner jag inte rida. (mamma du får mocka) 

bad

På morgonen har vi varit och badat mend Stina o Moa.l Vilket Alex tyckte var super kul. Jag måste säga att man känner sig duktig när man göra såna saker.
Alex satt först o funderade och tittade på allt och alla, men efter en stund blev det fart. Moa hon var helt vild hela tiden, så Stina hade lite svårt arr hänga med. Vi hade med oss lite frukt så dom orkade en stund till.
Dom somnade så snällt båda två när vi åkte hem.
Till lunch blev det köttgryta från igår och spaghetti o köttfärssås till Alex.
Nu vaknade Alex. 

besök

Alex har varit vaken inatt också!
Han vaknade vid 24 o bara låg och rullade runt, på mig och upp o ner o hit odit. Ibland kan bli lite GALEN.
Han somnade om så småning om allafall.
Som vanligt åkte vi till stallet o jag red Zamba,släppte ut o mockade, Alex var inne med Sabina så länge. Han tycker mkt om henne. Sen var vi till Dalvik och hämtade spån. När vi lagomt kom hem ringde Stina och ville komma och leka lite. Vilket vi gärna ville.
Alex och Moa är så söta och roliga. Moa var jätte söt när hon red på Alex bil.(tog tyvär inga kort).
Imorgon ska vi med dom till Aqua Nova o bada lite. Ska bli spännande har aldrig varit iväg och badat med Alex.
Till lunch idag blev det korvgryta (rester) och till kvällsmat köttgryta.
Nu är det dax att äta frukt och sedan raka benen. Annars tror dom väl att jag gått in i fel omklädningsrum imorgon. He he!! 


...

I natt har Alex varit jätte dryg. Vet inte varför men sova skulle han inte.han vaknade vid 3.30 o skulle inte somna om, så han låg på mig o rullade hit och dit. Tillslut skulle plåth upp så då fick han ta med sig Alex en stund. När han kom tillbaka till sängen igen somnade han.
Vi har varit till stallet på morgonen. Skulle rida Zamba men jag insåpg att han hade trampat på ena bakskon så den fick jag plocka bort.. Det fick bli en liten sväng på Heide istället.
Till lunch idag blev det korvgryta med potatis,morötter och kålrot. Hade tyvär inga lagerblad igår när jag skulle göra den så det blev lite okryddat.Men Alex smaskade o åt ändå.
Ikväll blir det lite Friskis&Svettis. Önskar man kunde gå lite oftare,men den här veckan blir det 2 pass allafall.
Snart dax för lite mellis.

morgonen

Morgonen har varit lugn. Farmor släppte ut hästarna idag, eftersom Sabina jobbar så har jag ingen nanny.
Jag och Alex var till Mio en sväng och kikade på gardiner, vi hittade några fina hissgardiner men jag vet inte hur stora fönstrerna är i huset. Så vi får ta och åka dit å mäta lite.
Alex är lite bättre idag igen, har ätit lite mat idag. Så imorgon har han väl 39 igen.
Han stod ute o sov i vagnen när jag började skriva, vi var nyss ute på en promenad. men nu har han vaknat, sitter här o är lite sur.
Ska ut till stallet till 16 så nu blir det lite mellis.

hemma

Nu har jag kommit hem igen. Det blev en lätt match för Leksand vann typ med 9-0 eller nåt sånt..var inte så intressant på slutet. Men det var god mat o en rolig kväll med jobbet. På vägen hem sjöng vi karoke, vilket jag tycker är ganska kul. Synd att det var så svåra låtar bara.
Alex har fortfarande 39,5 i feber så det blev en Alvedon så ska vi snart försöka sova lite, Kan bli en jobbig natt igen. Jag hoppas att han snart blir frisk.
I morgon ska vi försöka ta oss till mio o kolla på lite gardiner skulla tydligen vara rea.

Längesen

Jaha det var ett tagsen jag ver här. Helgen har varit sådär. Alex blev sjuk natten till fredagen, 39,7 i feber så hen o jag var uppe några timmar.
Jag o Sabina tog en sväng på hästarna på fredag morgon igår fick dom vila var ju sånt bus väder. Så idag har Linda varit här så vi var ut en sväng i morse. Jag hoppas hon kommer lite fler gånger i oftare så Heide kommer igång snart igen. Jag har lite svårt att hinna med henne.
Igår var Alex lite bättre 38,1 så jag o Plåth var på Tzatsiki och åt mat sen gick vi på bio(mammut). Jag måste säga att det ver en jobbig film att se. Den var bra men väldigt tung. Det är Lucas Moddison(stavning) som ghjort den. samma som till Fucking Åmål och Lilja forever. Så den var lite som Lilja forever verklighets trogen o väldigt sorglig/hemsk.
Nu ska jag snart gå och göra mig klar ska vara nere på Ica 2 sen ska vi och äta i Ejendals o kolla på hockey.
 

Dagen

Det blev rester till lunch i dag. Lax till mig o Köttbullar till Alex o potiatis till båda. Vi gick ner en sväng på stans sen o handlade lite o in på Bibblan o lånade tre nya böcker till Alex, lämnade även tillbaka dom gammla. Väntade vid Ica på Sabina sen hem o till stallet. Red Zamba gick okej men det var lite halkigt.
till kvällsmat blev det kotletter o potatis o sås.
Nu blir det konståkning (på tv) resten av kvällen.

mat

Strax dax för mat men jag var tvungen att ta en kik på lite bloggar först.
nu på morgonen har vi varit iväg till dalvik o skulle köpa spån..men det var slut!!!
Jag kanske är dum men jag trodde att dom alltid brukade ha det hemma..har aldrig varit slut förut när jag hämtat..jag har 2 balar kvar så jag hoppas det räcker till nästa vecka men det borde det göra..blev bara så irreterad när man tar sig i kraken o åker så finns det inte..Nej, nu är Alex hungrig

Platta köttbullar

Alex o Moa i Augusti så det är en gammal bild.




Just nu håller jag att gör "platta köttbullar " eller som andra säger pannbiffar. Skulle ha gjort förut idag men jag han inte göra dom klara det var någon som stod o skrek och drog mig i byxorna.
Annars har dagen varit ganska bra, fullt upp.
Det började med att jag gick upp vid 7.45 åkte till stallet red Zamba o Släppte ut hästarna. Sen hem o fika lite innan vi gick hem till Stina o Moa (äntligen). Moa är så gullig mot Alex, hon vill krama på han och ger han saker o.s.v men Alex blir bara ledsen o rädd. Vi gick ner o handlade en sväng men senil som man är glömde jag ju äggen vilket jag märkte när jag skulle smeta ihop köttbulle smeten. Så det var bara att åka ner o handla igen. När vi skulle äta kvällsmat insåg jag att vi inte hade någon mjölk så det blev en tredje gång!!
Var till stallet en sväng till på eftermiddagen när mamma kom hem o kunde vara lite barnvakt, så jag kunde mocka o ta in dom.
Natten som var sov Alex i sin säng till 3 då han tyckte att han sovit färdigt o inte ville sova någe mer, var vaken till ca 4.30
Nu ska jag avsluta mina köttbullar, äta lite frukt o plocka ihop lite innan det blir sängen.

tankar

Just nu är det mkt tankar i mitt huvud vilket gör mig lite sur o grinig...Tankar om livet:
Vad ska jag bli när jag blir stor??? Ska jag plugga nu eller vänta??Har jag råd att plugga nu??
Blir det bra när vi ska flytta till huset?? Får Alex ngn barnomsorg efter sommaren??(är kö i Blg, många som inte har ngn plats nu)!
Hästarna vad/hur ska jag göra med dom..eller mest Heide..Känns fel att sätta igång henne när jag vet att det är nåt fel..hästar är bara inte halta!! Halt = ont!! funderar på om jag ska åka ngn annanstans men vet inte om dewt blir någe bättre..
Varför ska man bli stor o behöva bestämma en massa saker??
Tänk om nån bara kunde säga vad o hur man ska göra ibland..
Har även några konståkningstävlingar att döma som ligger o gnager lite..

Idag har vi inte gjort så mkt var ut till stallet när Sabina kom sen hem o skynda iväg på Friskis&Svettis. Körde ett Gympa pass. Det är kul o man blir glad!! När jag kom hem åt vi lax o potatis o rom sås +Baby mörötter o haritcorverts(stavning)?.
Nu ligger mina älsklingar o sover vilket jag oxå borde..

Tråkigt

Ännu en tråkig dag..Vet inte vad vi ska hitta på. Vi hade tänkt att gå och leka med Moa en stund emn dom skulle bort. Vi har försökt att komma till dom nu i någon vecka men det funkar aldrig..känns som jag börjar bli lite tjatig på dom..men men. i morgon blir det kanske öppna förskolan så Alex får träffa lite barn och få lite baciller.
Vi har redan gjort allt här hemma, Ätit frukost, plockat i diskmaskinen, klätt oss och stoppat i tvätt. Nu får vi väl leka lite jag o Alex tills vi ska ut o gå.
Sabina kommer hit efter jobbet så åker vi till stallet så jag kan rida o hon ser efter Alex. 

Nicke o Alex (lite gammal bild)

Nicke o Alex på hästen (någon månadgammal bild)

Läggdags

Nu ligger Alex i sin säng o sover gick ganska bra idag men han vaknar säker snart igen, brukar vakna några gånger på kvällen. Niklas kom hit idag efter skolan, han ville vänta här till hockey träningen började. Vilket är bra då kan han leka lite med Alex medan jag diskar lite. Sen gick vi med bort till ishallen, var in på Annas Bageri o köpte bröd. Var in på Ica o handla lite oxå. Det blev färdig risgröt i korv till kvällsmat..Alex fick kalops från igår. Mamma o pappa kom förbi en sväng o sa hej till Alex. Nu ska jag kolla på Smekmånaden o äta lite frukt.

Ridit

Idag på morgonen har jag o Sabina varit ut en sväng med Zamba o Heide. Första gången Sabina red Heide men det gick bra. Det blev inte någon lång tur för det var inge vidare väder. Blåste ju issnö. Men det finns ju inget dålgt väder bara dåliga kläder. Nu har Plåth precis åkt till jobbet vilket betyder att det blir en lång ensam dag. HHmm undara vad vi ska hitta på. Vi ska gå ner o handla en sväng allafall.Nu sitter Alex o undersöker mig, mina öron, min mun o håret.

Alex


Mammas stora kille


Jobb igen

jaha så har man tillbringat hela helgen på Ica jippiee!!
 Inatt sov Alex super bra..jag vaknade vid 3 av att han inte skrikit än, han vaknade 06:20. Då tog jag upp han i våran säng o så sov vi vidare..ända till 7.30 då jag gick upp. Var till stallet o mockade, hem o tog en snabb dusch med Alex. Började jobba 11.
När jag kom hemvid 20.30  vankades det kalops.
Snart sov dax igen.

Jobb

Idag har jag jobbat hela dagen från 7,45 till 20,15. Började dagen med att slå på larmet på jobbet. Fint! securitas ringde o allt bla bla.. Så när jag kom hem hade Plåth lagat mat inbakad kassler,ris o sallad. Gott!  Nu är det lite TV innan det är dags för sängen.

Fia. Det blir lite mamma tjafs när man är mamma. kram

Linda o Heide


ATG

Jag blir tokig på Veterinären! Nu ska jag ride henne i 6 månader så ska jag dit igen..fast hon inte var 100% fräsch. Han ville inte skicka henne på skint eftersom dom kanske inte skulle hitta vad som var felet..meningen var ju att hon skulle säljas så ham sa att om hon är lika lite halt som nu så kan jag nog sälja henne..men ven f'n vill köpa en halv halt häst..INTE jag !
Aja vi får väl rida o se vad som händer.
Alex tycker jag är jätte tråkig nu..han sitter o drar i mig. Bäst att vara en lek mamma en stund

Lat

Det blev ingen promenad ut till stallet :(  Alex hade redan sovit i 2 timmar o Sabina tyckte det var för kallt..så vi tog bilen.
1050:- fattigare efter vaccineringen bllää. I morgon ska vi till ATG med Heide o kosta lite mer pengar. Vi ska se om hon fortfarande är halt då blir att skickas till Uppsala på skintröntgen tror jag. Nu när jag har fått svaret att IF betalar så hoppas jag att vi kan få veta vad det är för fel. Men risken är ju att hon inte visar någon hält imorgon eftersom hon har stått typ 2-3 månader nu. Då blir det att sätta igång henne igen och se om hon håller..
har någon nåt tips på hur man får Alex att sova i sin egen säng. Han skriker typ 30 min varje kväll han ska gå och lägga sig i sin säng. Men har har fått somna där i någon vecka nu så jag hoppas det blir bättre snart. Det skär i mig när han skriker så där..Nu är det snart dax för sängen.

Heide



Idag kommer Maria och vaccinerar Heidi o Zamba. Uschh det blir mkt pengar..så nu sitter jag o väntar på min syster så vi kan ta en promenad ut till stallet.  Vi skulle igentligen ha varit till Stina o Moa en sväng men Alex var så trött efter maten så det var ingen idé. Kanske kan dom leka lite imorgon i stället. Alex har varit så grinig idag så jag hoppas inte han håller på att bli sjuk.

skit!

Okej..detta går inte bra!!

Alex


RSS 2.0