hantverkare!

ja det är nåt speciellt med hantverkare...först värmepumps nissen sen hovslagare..Heide har tappat en så jag ringde hovslagarn i fredags då skulle han höra av sig på måndagen..men ingen ringde. så igår ringde jag o han skulle komma idag vid 8...men plåth tyckte inte det var någon bra idé eftersom han skulle iväg o hämta slang o hantverkaren skulle komma. så jag skulle ringa återbud...jag ringde hela dagen utan svar men jag lämnade några medelanden.Men inget svar! Så igår kväll skickade jag ett medelande o imorse fick jag svar att han sett det..Hhmm!
Men nu är iallafall hantverkan här med värmepumpen...o Alex är sjuk, igår kväll hade han 40,5. Inatt spydde han en gång..jag trodde han satt i halsen men i morse spydde han en gång till...jag hoppas det är pga febern men hur vet man det då?? Vi som skulle ha hem folk ikväll..dom får gärna komma men vi varna för alla möjliga sjukdommar!!!!
Vi får se hur han mår resten av dagen...spyr han mer får vi väl ringa återbud!!
Bara inte jag blir sjuk till helgen för då står det jobb på schemat o jag har inte råd att var sjuk!
Igår shoppade vi lite hittade en fin liten jeans kjol på veromoda, o ett linne på MQ.Sen köpte jag en ram på Åhlens oxå.
På coop hittade jag äntligen min rabarber planta o stövlar till Alex.
Sen blev det ica maxi men Alex var så grinig så jag vet inte allt jag glömde.
Nu ligger Alex allafall o sover.
HHmmm vad ska jag göra då...kan ju inte förbereda maten ifall Alex har magsjuka..

Spider!

Uschh!! Vad jag tycker spindlar är otäcka!
Idag skulle ju värmepumpsinstallatören kommit men icke sa nicke...Först ringde o vars en ..men klockan 13, hade han fortfarande inte dykt upp så Plåth ringde..då ville han komma imån istället...MEN jag blir galen!!! Kan väl inte anpassa flera dagar efter han heller...Det blev ingen ridning idag, för jag skuklle skynda mig eftersom han skulle komma. Ska jag inte rida imån heller då?? Sen jobbar jag hela helgen så jag MÅSTE rida imån..Funderar på ridhuset på fredag...nej nu ska jag göra mig klar 

Sjuk

Alex är sjuk. Jag tyckte han var lite varm i morse men när jag tog tempen hade han inge feber. Så vi åkte till stallet o sabina var barnvakt. Idag blev det galopp.  När jag kom in dushade jag o gav Alex mat. Vi var o lämnade mina glsögon hämtade pengar på ica o slängde tidningar. Sen skulle vi till Moa o stina o leka lite ...men Alex var jätte grinig o ville bara sitta i mitt knä o gråta..så vi var bara där i 1½h. När vi kom hem hade han 39,4- Så det kanska inte var så konstigt att han inte ville leka då!
Nu sitter jag o väntar på Plåth o har gjort klart deklarationen. Alex sover..jag skulle behöva städa lite men jag vet inte var jag ska börja..är hyllor som ska upp men det behöver jag hjälp med..just nu känns det som om jag mest flyttar runt grejerna..Tänk om man hade så mkt pengar att man kunde köpa vad man ville o när man ville.
Då skulle jag ha ett stort vitt mexitegelhus. O ett stort fint stall..med en stor gård med fina vita hagar runt. O så skuklle någon bra inredare få komma o fixa o dona..
Det blev aldrig några stövlar o rabarber igår. Vi blev så sen så vi han bara på travet. Spela inget så då kan man inte vinna heller!
Imorgon kommer ngn o sätter in en luft/luftvärmepump..jag hoppas det blir bra. Jag hoppas inte det tar hela dagen..För jag hade tänkt ta en sväng på kupolen med mamma o sabina. inte för att jag har några pengar att handla för men..jag kanske hittar nåt fint...jag kan ju inte gå naken i sommar.
Var nyss in o kollade på försäkringskassan o räknade att jag kommer ha 5 dagar kvar när jag börjar jobba...+ lägsta nivå dagarna men det är ju som att vara hemma gratis. Men då har jag inte tagit ut någon semester i sommar,har tänkt att spara den.
Nej nu orkar jag inte vänta mer,,måste ju upp tidigt i morgon o till stallet..

städa

igentligen borde jag städa..men det är såå tråkigt. Alex står ute o sover i vagnen, vi har tagit den långa vändan idag.. funderar på om vi ska åka på trav ikväll..först en sväng till coop o se om dom har några billiga stövlar till Alex o en rabarber planta.?
I morse var jag till stallet o red, blev klättring. Zamba tycker det är skit tråkigt o jobbit så han ville inte gå mer efter 2 vändor men det blev 4. Så i morgon blir det mera galopp träning. var även till banken så nu kan jag snart deklarera.
 

Helgen

I löedags var vi uppe tidigt..Plåth o Perra skulle göra någon avvägning till grävningen..Sen var vi till öoB o handlade en grill,ute krukor, tvättkorg o torkvinda. På biltema blev det spade o kratta. Sen en snabbis till kupolen där det blev
Mc Donalds o en jacka o regnbyxor till Alex..Vi skulle igentligen ha mkt mer kläder till oss oxå men det får bli en annan dag..Det blev 2 blommo med krukor på Blomsterriket oxå. Vid 14 skulle vi vara hos min stormormor (gammelmormor). ta kort o äta tårta. Plåth o pappa åkte hem o började riva i stallet. Jag o mamma o Alex handlade på ica maxi först. Sen hem o bytte bil för att åka till stallet,,blev tyvär ingen ridning då klockn var för mkt..vi skulle j hem o inviga nya grillen oxå..Den funkade bra!! Det blev Kotletter klyftpoatais o Tzatsiki.
Idag har jag jobbat o Alex har varit hos mormor o morfar hela dagen,. Jag hämtade han vid 20.30. Nu har jag ätit lite pannkakor o gjort ordning Alex för natten..har letat på mina bankpapper måste dit o fråga om deklarationen..oo vad det ska vara krångligt.
Idag har Plåth börja gräft lite drenering till stallet. Imån ska dom köpa någon dyr kokosslang som ska läggas i diket som sedan ska grävas igen.
Nu är det sovdax


fredag

I dag har det varit fint väder..när jag var till stallet i morse tog jag en sväng ner i djupdalarna o isen låg kvar på några ställen. Heidi har tappat en sko oxå..hovslagarn skulle höra av sig på måndag..
Jag har betalat mina räkningar så nu o imån ska vi o handla lite kläder till Alex o förhoppningsvis nåt fint till mig oxå..sen var pengarna slut..IGEN!!
Idag har Alex inte velat äta så mkt mat..det kanske beror på tänderna?? eller så håller han på att bli sjuk..vilket jag INTE hooppas!!
Vi måste köpa en ny grill oxå...det var någon (Plåth) som slängde våran..
Nu ska jag gå o se om Plåth oxå somnade.

kväller

Nu är det kväller..båda mina barn sover. Jag kör diskmaskinen,tvättmaskinen o eldar. Idag hade vi sovmorgon igen,ända till 8.  Sen har vi varit ut på en promenad blev inte lika långt idag. När Alex sov krattade jag en massa barr o grenar o kottar..vilket våran gräsmatta eller mossmatta skulle passa bättre består av..Så nu har JAG bestämmt att alla träd med barr på ska ner!! Man vill ju kunna vara på gräset utan att det sticks. Hoppas inte grannarna har nåt emot det!
Jag har bestämmt att innan söndag ska jag ha krattat klart.
Plåth kom hem tidigare idag, migrän. Jag hoppas inte att det är någon annan sjuka, för jag vill inte bli sjuk!!
Jag har varit till stallet o mockat o ridit oxå..jag tror Zamab har lite träningvärk sen i tisdags..har var såå stel.
 I morgon bitte blir det upp tidigt igen, jag måste åka med Alex till Stormormor, så jag kan åka till stallet. Ingen anna kunde släppa ut dom imån. Men det är skönt att ha det gjort på förmiddagen.
Nu ska jag kolla på grannfejden o äta mango.

promenad

Nu har vi precis varit ute på en promenad (ca 1,5h)..så nu äör jag såå hungrig, men det gäller att passa på att göra skaer medans Alex sover..
Idag fick vi lite sovmorgon..eftersom alla mina barnvaktar jobbar så fick farmor släppa ut hästarna. Inte för att Alex tycker det spelar någon roll, för han vaknar ändå kring 7.
Känner att jag har mkt jag vill göra idag..räfsa ute, städa o diska o fixa internet.  Men vid 17 ska jag till optikern o sen ska vi o Gratta Måns..Före det ska jag till stallet oxå,bara Plåth kommer hem. Idag blir det ingen ridning.
Erik träningen gick bra..I måndags var det en massa markarbete, som gick okej..han har börjat bli riktigt lydig min häst.(mot tidigare) På tisdagen var det banhoppning ute..det tyckte han var skojs..är ju ca 2 årsen sen sist..Så det gick jätte bra..Nu är jag SÅÅ sugen på att tävla!! Men ska träna lite mer först..så snart så!!
nej måste jag fixa lite mat åt Alex innan han vaknar.

Hemma

Jaha nu var man hemma i Elende o fattigdom igen då..MEN "borta bra men hemma bäst!!"
Det gick bra att åka hem..Alex sov nästan hela tiden..Skönt!!!
Jag har varit ut till stallet o ridit en liten sväng oxå..i morgon blir det ridhuset(dressyr). Sen är det Erik träning måndag o tisdag. Så kommer hovslagarn på måndag oxå..blir en dyr vecka..
Just nu består vårat badrum av tvätt..gud vad kläder!! Jag har kört 2 maskiner o ändå har det inte minskat nåt...
Idag har det varit strålande solsken..perfekt väder för en bilresa...eller inte!
I morgon ska vi till grängshammar o byta till sommar däck på bilarna o transporten..
Nu måste vi börja fixa för stallet ute snart..om dom ska kunna komma hit innan vintern.
Nu ska jag gå å väcka Plåth, han har lagt Alex.. 

torsdag

Idag var vi till Grövelsjön o tog en fika...Det regnade o var grått väder.
På kvällen åt vi mat på Värdshuset (det var sådär) rött  kött är ingen favorit!
Imån hoppas vi på fint väder. Sista dagen med skidåkning,'

Idre!!

Idag kom Sabina o Stefan upp med datorn...
Det gick bra att åka på söndag kväll, Alex sov hela vägen upp...så vi körde allt på en gång.ca 3,5 timmar.
Igår var det ganska fint väder..mamma,pappa o nicke åkte skidor hela dagen o jag o Plåth delade. Jag åkte på förmiddagen o Plåth på eftermiddagen..Pappa o nicke ser ut som röda kräftor i ansiktet..jag som gjorde allt för att vara i solen är knappt märkbart brun..
Idag har vi åkte halva dagen var igen..men den här gången åkte jag på eftermiddagen o det var löst o backen..
Jag o Alex var o åkte i pulkabacken igår..han tyckte det var roligt en stund men sen ville han ut o gå..vi gick o tog en fika istället..
Idag var vi in till baren o köpte en drink med mörk rom o varm choklad o grädde..lite sådär..
nu är det dax för rapparkalja!! =)

Jobb

Nu börjar det bli brottom till Jobbet!!! Näer jag slutar åker vi Jippiee!!! Hooppas påp sol hela veckan!!

hoppat

imorse var vi iväg till ridhuset.Jag gjorde en 5 ½. mamma tycker att jag har blivit en kärring.(jag vågar inte hoppa så högt).
Nu håller jag på att packa men jag har hjälp av Alex..jag lägger i o han plockar ur!! Ska ta mig ut på en promenad sen.
Ska jobba hela helgen nu...imån kväll ska vi till Plåth mamma. Sabina o Stefan ska med oxå.

stall

Just nu är alla mina tankar på stall o pengar hit o dit!!
Vi har precis kollat in stallen på lövångers (färdiga byggsatser) det kommer nog gå på ca 60.000..hade hoppats på att vi kunde komma undan lite billigare men vi ska räkna o se vad det kostar att bygga planka för planka själv.
Kan inte allt bara vara klart när vi kommer hem från Idre...skulle vara sååå skönt...
Nu ska jag gå o plocka undan lite dom andra sover redan 

Bus unge!!

Alex börjar bli en riktig bus unge..Han gör allt han inte får...o allt ska man slåss med....hmm!!! Vad ska det bliva av denna unge???
bu  nbbbgbbbbbbbbbbbbb en hälsning från Alex!

Idag fick cvi en tredje offert på fönstren.. 95 000 hmmm
Idag ska vi till soptippen med en massa kartonger o grejer..men först ska vi göra korvgryta att ta med till Alex(idre).
Idag regnar det igen!! o vårat regnskydd till vagnen är borta såå detblir en tråkig inne dag..Mamma kommer förbi på fika efter jobbet idag..
i kväll ska jag till stallet oxå..imån blir det ridhuset.
När vi är bort har Linda lovat att rida 2 gånger för när jag kommer hem är det Erik träning..Så jag hoppas hon rider..
Skulle göra någon smaskig efterätt att ta med oxå vad ska det vara då???

Jippie!!

Nu har vi äntligen internet igen ..får se när jag hittar på sladdar o grejer så ska ni få se kort..
Idag var jag på systemet det var länge sen..iallafall i borlänge! Bästa att köpa lite vin i cioder med till Idre.. i går var vi även o handlade lite mat ..
Nu ligger Alex o Plåth o sover..Alex håller nog på att få sina första tänder uppe för han är grinig o luktar ruttet i munnen....
Fy vilket ruggigt väder det var ute idag...Brrr!! Jag har frysigt hela dagen fast jag eldat.
Nej n u ska jag läsa på lite  ROT-avdraget..har hösrt lite olika så det är bäst att kolla vad som gäller!! 

inget internet

vi har inget internet än o mammas o pappas är trasigt..jag är ju helt handikppad!! Nästa vecka åker vi till Idre. Men först ska jag jobba påsk helgen! Har varit o fått handledskydd idag  har problem med domningar i händerna...idag ska vi o hämta lite spån..sen kommer en fönstergubbe..vi ska byta fönster i huset o vi har fått några olika förslag..det skiljer sig ca 20000 mellan dom olika..nej nu måset vi hem!!

RSS 2.0